20110430

Majlis Anugerah Cemerlang I-KUPS 2010

Assalamualaikum,
Pagi tadi, seperti dimaklumkan saya dikehendaki untuk hadir ke sekolah bagi mengambil anugerah Pelajar Cemerlang SPM 2010 di sekolah saya yang diberikan penjenamaan semula sebagai singkatannya; I-KUPS. Alhamdulillah, bermula tahun sebelumnya, pelajar yang mendapat 7 A ke atas dan tiada C dalam keputusan SPM layak untuk mengambil anugerah. Seramai 84 orang terpilih dan kebanyakannya hadir bagi memeriahkan majlis. Majlis yang serba ringas ini cukup menggamit hati saya kerana berpeluang berjumpa rakan-rakan yang dirindui. Tidak mahu berceloteh panjang, nikmatilah gambar yang di ambil dari kamera abah saya yang masih belajar untuk menggunakannya dengan betul.

Banner tahun ini

Persembahan "Kalam Jama'i"

Pelajar

Persembahan Puisidra

Amirul Latif

Anuar Azman


Ibu Bapa

Saya

Rosman

Nizar Zaidi


Aminuddin

Dari kanan: Aziz, Nash, Naufal

Dari kiri: Ajmal, Ainshah, Rabiatul, Awanis. Anisah

Dari kiri: Asyraf Azhar, Ammar Fahmi, Alif, Aizat Nazmi, Afif, Izzat Rosli

Wan Mohd Adlan

Dari kiri: Husnul Hadi, Bazli

Di tengah : Asyraf Hanis (Pelajar terbaik sains tulen)


Keadaan dewan yang sesak mencapai ribuan hadirin

Cikgu Zahrul

Sensei

Ustazah Rokiah

Dari kiri: Cikgu Dalina, Rosman

Dari kanan: Asyraf Shafii, Syed Muhammad Amirul


Dari kiri: Latif. Zulhilmi, Faizi, Ali Zulfakar
Dari kiri: Nadzrin, Aidid, Ahyad, Ghafur

Persembahan Nasyid;Khairan
Faiz
Dari kanan: Zulhilmi, Izzat Rosli, Afif 
Dari kanan: Rosman, Bazli, Syamim, Asyraf Shafii, Syed Muhammad Amirul

Ahmad Salman

Dari kiri: Nizar, Mussadiq, Hafizuddin

Suhail

Antara pelajar perempuan

Kami semua


Berpelukan dan bersalaman.
Percayalah bahawa mungkin ini kali terakhir untuk kita berjumpa sedemikian. Selepas ini semua akan membawa haluan masing-masing untuk mengejar masa depan masing-masing. Maaf dari saya kerana tidak sempat untuk bersalam dengan anda buat kali terakhir kerana terpaksa pulang awal. Sememangnya, inilah antara pengalaman yang berharga buat saya. Kenangan yang akan diimbau dan dikenang melalui penulisan blog ini. Demi Allah, saya sayang kalian semua. Akhir kata, semoga berjaya kepada semua di masa akan datang dengan membawa haluan masing-masing. Tak kira di mana kita semua, ingatlah asal kita. Moga persahabatan kita semua dan semua ahli TRIO akan kekal selamanya. Saya sayang TRIO. Thank you Allah because give me a chance to learn, know etc. all the experience at SBPI Kubang Pasu; I-KUPS!


p/s: ada gambar yang elok sebab setting kamera tuh elok, maaflah kepada gambar yang kurang cantik kerana aku masih belajar nak guna